Всестранна земеделска кооперация ВЗК  Христо Ботев“  - Бургас била учредена

...
Всестранна земеделска кооперация ВЗК  Христо Ботев“  - Бургас била учредена
Коментари Харесай

Измамница, завлякла бургаска земеделска кооперация с над 20 бона, се изправя пред съда


Всестранна земеделска кооперация ВЗК  " Христо Ботев “  - Бургас била учредена през 1993 година. Основната активност на кооперацията била обвързвана с направа на земеделска продукция върху предоставени земи  с контракт за взаимно арендуване и прилагане. Тази активност включвала наемане на земеделска земя, нейното култивиране, реализация на продукцията и погашение на лихва на притежателите на земята. Начинът на реализиране на главната активност бил следният: притежателят на земята (арендополучателят)  се явявал с документ за благосъстоятелност и схема на парцела в оригинал, които били предоставяни на обвинената, която работела като механически помощник. Тя подготвяла цялостната документи за отдадените на кооперацията земи.

До 2013 година в кооперацията не бил основан указател на дълготрайните материални активи, нямало указател на постройките, земите и недвижимите парцели - благосъстоятелност на кооперацията. Не бил основан и указател на договорите за аренда, от който да е видно какъв брой контракта има подписани с кооперацията, какъв брой декара по контракт се обработват, за които се раздава лихва, по кое време са били подписани тези контракти и по кое време са били прекъснати.  Било процедура обвинената да се разписва на ведомостта, която удостоверява сумите дължими на арендодателите и да им я дава.

В края на 2012 година ръководството на земеделската кооперация било променено и била извършена инспекция, която установила противоречие в броя на действителните арендодатели и броя на хората получаващи лихва. През 2013 година сигнал за неправда подал и счетоводителят на кооперацията.  Извършената инспекция посочила, че  във ведомостта са вписани контракти с лица, на които рентата се взима единствено от обвинената, което се случвало през последните 6 години. В следствие било открито, че контракти с такива лица няма, а инспекция в данните на ЕСГРАОН посочила, че такива лица въобще не съществуват.

Районен съд – Бургас е насрочил съвещанието за 28.02.2019 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР